Fanius

      Ei kommentteja artikkeliin Fanius

“Fani on henkilö, joka ihailee tai arvostaa jotain ilmiötä, henkilöä, joukkuetta, tyylilajia tai kulttuurin aluetta voimakkuudella, joka ylittää tavanomaisen arvostuksen. Fanikunta on näistä  muodostuva yhteisö tai ryhmä”. Tämä wikipedian määritelmä faniudesta on mielestäni erittäin osuva. Itse seuraan IFK:n tekemisiä yli tavanomaisen kiinnostuksen määrän, ja tulee elettyä ehkä liikaakin tunteella mukana IFKn peleissä. Tämä tunne, olkoot se vitutus tai suuri onnenhetki, tekee meistä samoin tuntevista henkilöistä IFK-faneja. Tämä yhteenkuuluvuus tekee sen, että voin mennä fanimatkalla juttelemaan täysin ennestään tuntemattomalle henkilölle siitä miten IFK:n maalivahtipeli nyt onkaan toiminut. Tämä yhteenkuuluvuus tekee meistä eräänlaisia tovereita.

Tällä faniudella on myös toinen ääripää. Se kun joukkue konttaa ja mikään ei näytä toimivan kentällä. Se vasta yhdistääkin faneja. Hyvinä muistoina vaikka Sormusen potkuja odottava kipinävahti 2012 joulukuussa. Se tunne, ja yhdistävänä asiana intohimo IFK:ta kohtaan sai jatkoaikalaiset heräämään keskellä yötä kipinävahtiin Jatkoajan IFK-osioon. Itsekin suurena kipinävahdin veteraanina nauran vielä usein tuolle touhulle, mutta rakkaus ja tunne omaa joukkuetta kohtaan saa ihmiset tekemään ihmeellisiä asioita omaa joukkuetta kohtaan.

Toista ääripäätä esittää viime kaudella, kun IFK kynsi alkukaudella ja eräs Kamraattien jäsen keksi kerätä kannustavia viestejä IKF:n joukkueelle. Itsekin siihen osallistuneena on pakko olla ylpeä siitä miten joukkue otti tuon asian vastaan. Niin hyvinä kuin huonoina hetkinä me olemme IFK-faneja ja tunne joukkuetta kohtaan yhdistää meitä uskomattomalla tavalla.

Juha