Taustalla – Jugi

      Ei kommentteja artikkeliin Taustalla – Jugi

Halusimme esitellä erilaisia henkilöitä ja toimintoja, joita Kamraatit- yhteisössä on. Tästä syntyi ajatus blogisarjasta ”Taustalla”, jossa toiminnassa mukana oleva kertoo omin sanoin roolistaan. Kolmantena on vuorossa Jugi.

Kuten yllä mainittu pieni esipuhekin kertoo, tarkoitus on hieman avata myös allekirjoittaneen osalta historiaa yleisesti, miksi IFK, mitä toimintaa on tullut aikaisemmin harjoitettua, sekä itse taustaa Kamraattien parissa, miten on päädytty täältä sinne ja sieltä tähän.

Aloitetaan syvältä historiasta.

Kiinnostus jääkiekkoon osaltani alkoi ala-asteella 1993-1994 tienoilla, kun viikonloppuisin tuli katseltua telkkarista NHL Power Weekkiä, etenkin kuluneen viikon TOP Highlightseja. Parhaimmat maalit, taklaukset, torjunnat. Ja niitä tottakai sitten vietiin kavereiden kesken ulkojäille ja oltiin oman elämämme Pavel Bureita, Teemu Selänteitä ja Dominik Hasekeja. Välillä joillain meistä myös hanskat saattoivat lentää, kun ”Probertit” ja ”Domit” ottivat leikkimielisiä nuhjauksia maalinedustalla.

Suomen jääkiekosta ei ollut niihin aikoihin vielä niin paljon hajua, koulussa Itä-Helsingin lähiöissä luonnollisesti kaikilla olivat esillä vain Jokerit tai HIFK ja niiden välillä sitten väiteltiin, kumpi on paras ja kumman leirissä seisot. Opettajamme oli vannoutunut Ilves-fani, joka saattoi välillä myös kuittailla asiasta, mutta ei silloin 9-vuotias Julius vielä kauheasti välittänyt SM-Liigasta.

HIFK-kärpänen puraisi vasta vuonna 1997, kun Maikkarilta aloin aktiivisesti seuraamaan Hockey Night – lähetyksiä. Legendaariset Pentti Lindegren, Mika Saukkonen ja Juti, oranssitakit. Ai että. Silloin tuli katseltua aika paljonkin pelejä, ja IFK:n petologo, seuran värit, pelityyli ja tietyt persoonat erottuivat heti sieltä läpi. Siihen vielä sitten sattui osumaan samalle keväälle IFK:n mestaruus, Olli Jokisen voittomaali ja Kanada-maljan nakki/sauna/tuhoamis-episodit, niin kohtalo oli sinetöity ja kaupat tehty. IFK, muita ei oo.

Jatketaan nykyhetkestä.

Päivätyössäni toimin yhdessä Suomen johtavista tietoliikennekonserneista. Tehtävissäni olen mukana suurissa projekteissa ja asiakokonaisuuksissa, joissa ollaan tekemisissä paljon yritysten yhteyshenkilöiden, myyjien sekä moninaisten sidosryhmien kanssa. Näitä silmälläpitäen alun perin minua lähestyttiin myös Kamraattien toimesta erään ystäväni taholta, alkuun auttamaan jäsenetujen kartoittamisessa ja myöhemmin myös niiden neuvotteluissa ja klousaamisessa. Tätä työtä on jo kuluneen talven aikana aloitettu myös minun osaltani, mutta tullaan varmasti tulevan kesän aikana aktiivisemmin jälleen ottamaan agendalle. Jos sinulla on jotain ideoita, toiveita tai ehdotuksia ensi kaudelle näiden suhteen, minulle voi vapaasti laittaa meiliä jugi@kamraatit.com.

Olin seurannut Kamraattien meininkejä jo useamman vuoden ajan sivusta, koska niin ikään tunsin jo muutaman henkilön entuudestaan, jotka olivat mukana toiminnassa. Ei täten tarvinnut kauaa miettiä, että kiinnostaako lähteä messiin. Koska hyppäsin mukaan kesken kauden, ei kauheasti ollut vielä tehtävää edellä mainittujen tehtävien parissa, pieniä kartoituksia ja verkkojen vesille laittamista lukuun ottamatta. Mietin mikä muu homma olisi minulle alkuun tuttua ja joissa voisin olla myös muulla tavalla hyödyksi.

Twitterissä on tullut vuosien aikana aika paljon vietettyä aikaa, etenkin #HIFK aiheiden parissa ja muistelin, että siellä on myös Kamraatit olleet aktiivisia mm. IFK:n otteluiden liveseurannan kanssa, joten ajattelin lähteä jeesaamaan siinä, jo hyväksi todetussa toimivassa konseptissa. Eli jos satutte joskus lukemaan Kamraattien twiittejä, joidenkin niiden takana on myös meikäläinen. Laittakaahan siis Kamraattien Twitter-tili seurantaan, jos se ei jostain tuntemattomasta syystä jo ole. Se löytyy käyttäjänimellä @Kamraatit. Minut henkilökohtaisesti löytää @JuGiCaesar -nimimerkin takaa.

Tulevaisuudesta.

Minulle on ehtinyt kertymään viimeisen 15 vuoden aikana kokemusta erilaisten kaveriporukoiden, projektien sekä harrastusten kautta aika paljon myös musiikkibisneksestä, jonka kautta luonnollisena jatkumona on sittemmin saanut jalansijaa toisiin, muiden rinnakkaisalojen piireihin. Niiden touhujen parissa on tullut tutuksi etenkin sosiaalinen media, sen hyödyntäminen markkinointiin ja viestintään sekä yhteisöllisyyteen ja verkostoitumiseen. Tämän osaamisen valjastus mahdollisesti jatkossa saattaa tulla ajankohtaiseksi myös Kamraattien osalta.

Rakkain lapsi on kuitenkin aina ollut audiovisuaalinen tuotanto, etenkin videokuvaus ja editointi, sekä erinäiset äänikäsittelyn jälkituotannot. Näiden kanssa toivottavasti pystyn olemaan jatkossa mukana kehittämässä myös Kamraattien sisällöntuotantoa ainakin Youtuben ja Facebookin osalta.

Mutta sulatellaan nyt ensin kulunut kausi, vedetään kesä happea ja katsotaan mitä ensi kaudelle keksitään. Toivottavasti otetaan jälleen yksi askel eteenpäin, niin koko IFK:n organisaatio, joukkue, kuin myös me taustajoukot ja fanit.

En Gång Alltid! – Jugi