Taustalla – Verena

      Ei kommentteja artikkeliin Taustalla – Verena

Halusimme esitellä erilaisia henkilöitä ja toimintoja, joita Kamraatit- yhteisössä on. Tästä syntyi ajatus blogisarjasta ”Taustalla”, jossa toiminnassa mukana oleva kertoo omin sanoin roolistaan. Toisena on vuorossa Verena.

Hei kaikille punaisen perheen jäsenille! Tällä kertaa ruudun toisella puolella on Verena, 18-vuotias tyttö Tuusulasta. Aluksi voisin vähän kertoa itsestäni, että minkälainen persoona täällä oikeasti on. Olen aika ulospäin suuntautunut ihminen, joka rakastaa uusia haasteita. Tällä hetkellä en töiden, lätkän ja koulun takia ehdi enempää harrastamaan, kuin satunnaisia ratsastuskertoja, mutta jos joku on huomannut, niin kun tuo jääkiekko vie mennessään se täyttää koko elämän… Kausikortinkin vihdoin sain, niin runkosarjaan kuin playoffeihinkin, vaikka useamman vuoden olen 99% himapeleistä käynyt katsomassa. Vieraspelejäkin kertyy aina kauden mittaan mukava määrä.

Kamraateissa olen pyörinyt jo yli vuoden verran, hain mukaan ihan vain kokeillakseni pääsisinkö, ei minulla kuitenkaan ole media-alan koulutusta edes. Haastattelu oli hallilla ja jo samana päivänä pääsin messiin. Nyt en voisi kuvitella enää, etten olisi mukana tässä touhussa. Aloitin matsikuvien postaajana, ja ajan saatossa tullut lisähommia, kuten snapchat ja podcastit. Paljon on vuodessa opittu, ja hienoihin ihmisiin saanut tutustua sekä kokea vaikka mitä, kuten hyväntekeväisyystapahtumia, hallikierroksia, sekä unohtumattomia vieraspelireissuja.

Monet varmaankin tietävät, että Kamraateissa toimin monenlaisissa tehtävissä, niin snäpin ja instagramin, facebookin, kuten myös podcastien parissa. Mistä sitten ideat kaikkiin somepostauksiin tulee ja kuinka pelipäivien snapchat suunnitellaan? Entä mitä kaikkea sen 20 minuutin pituisen podcast -jakson takanaoikeasti onkaan? Ajattelin näitä nyt vähän avata teille.

Aloitetaan instagramista. Joka pelipäivä aloitan hommani sillä, että julkaisen instagramiin ja facebookkiin matsikuvat. Yleensä kirjoittelen hiukan ennakkoasetelmia tai mietteitäni pelistä, ja loppujen lopuksi ideat tulevat aika nopeasti. Vähän faktatietoa ja omia ajatuksia, ja se on siinä. Loppupäivästä tulee sitten kokoonpanot, sekä pelin jälkeen jatkot facebookkiin. Tämän tekeminen ei siis ole mitään rakettitiedettä, kunhan vain aina muistaa pelipäivät. Joku hälytys puhelimessa voisi olla ihan hyvä?

Entä snapchat sitten? Tälle kaudelle sain onnekseni Veeran avukseni tekemään pelipäivistä materiaalia. Snäpin tekeminen on oikeasti hauskaa, etenkin jos on hyvä fiilis ja paljon ideoita. Silti on kivaa, kun on joku auttamassa, sillä se vie yllättävän paljon keskittymistä itse pelistä. (Ja niitä kuvia puhelin kädessä on joka paikassa, en oikeasti ole niinaddikti!) Aina mahdollisimman paljon pyrin toteuttamaan katsojien ideoita, eli teidän, koska teillehän sitä tehdään. Kompromissien teko osaa olla välillä haastavaa, kun toinen toivoo, että kaikki jäähyt laitettaisiin ja toinen ei haluaisi niitä ollenkaan. Yleensä ennen snäpin aloittamista olen vähän ideoinut mitä kaikkea aion laittaa, kerronko esimerkiksi omia mietteitäni tai top 3 seurattavat. Välillä, jos peli ei suju, fiiliskin laskee ja välittyy kyllä suorasti kameran läpi. Sama toimii myös toiseen suuntaan. Yksi parhaimmista muistoista on ehkä tuo taannoinen voitto Tapparasta, kun tultiin viimeminuuteilla häviöasetelmasta voittoon. Toivotaan, ettei kenenkään korvat kuitenkaan kärsineet… Heh. Tunnetta ainakin oli.

Sitten ehkä siihen mielenkiintoisimpaan osuuteen, ainakin omasta mielestä, eli podcast. Se puoli, minkä te siitä näette, on se reilu vartin pituinen jakso niin Spotifyssa, iTunesissa, kotisivuilla ja podcast-sovelluksessa. Sen takana on kuitenkin tunteja työtä taustalla. Onneksi tässäkin on Veera erittäin suuressa roolissa apuna, sillä Veeraa saatte kiittää kaikesta editoinnista, sekä suurimmasta osasta podcastin kuvista. Omalla kohdalla jakson tekeminen lähtee siitä, että kun pelaaja on valittu ja sovittu haastattelu-aika, alan perehtymään kyseiseen pelaajaan. Kaivan mahdollisimman paljon tietoa, ja juuri vähän muutakin kuin jääkiekkoon liittyvää. Tietenkin käyn läpi myös tilastoja ja pelaajan historiaa. Sitten alkaa kysymysten ideointi, ja kun noin 20 kysymystä on kasassa, muodostan raakaversiosta järkevän kokonaisuuden. Hyvin harvoin itse haastattelu menee kuitenkaan paperin mukaan, koska pelaajan kanssa eletään hetkessä. Sen jälkeen alkaa Veeran osuus, eli editointi. Kun editointi on valmis, on jäljellä vielä julkaisukuvan teko ja itse julkaisu jokaiseen someen. Sitten vain mielenkiinnolla seurataan mitä te kuulijat aina pidätte.

Itse haastattelemisessa on itsellä vielä todella paljon kehityttävää monellakin saralla, mutta pakkohan se on jostain aina aloittaa, kaiken suhteen. Mutta täytyy sanoa, erittäin mieluisaa työtä ja lyhyessäkin ajassa on oppinut paljon. Parasta koko hommassa, ja ihan näissä kaikissa hommissa on teidän palaute ja tietenkin se, että saa vähän eri näkökulmaa pelaajista, kuin mitä julkisuudessa on saanut.