Taustalla – Juha Hokkanen

Halusimme esitellä erilaisia henkilöitä ja toimintoja, joita Kamraatit- yhteisössä on. Tästä syntyi ajatus blogisarjasta ”Taustalla”, jossa toiminnassa mukana oleva kertoo omin sanoin roolistaan. Sarjan aloittaa Juha.

 

Kun minua pyydettiin esittelemään omia vastuualueitani Kamraatit ry:ssä, olin jonkun aikaa aika neuvoton, sillä mitä mielenkiintoista voisi kertoa kotisivuista, sometilastoinnista, jäsenrekisterin ylläpidosta ja Kuukauden pelaaja- äänestyksen tekemisestä. Mutta ehkä sieltä lukijoista löytyy joku jota kiinnostaa, mitä Kamraatit ry:n taustalla tapahtuu.

Kotisivut pyörivät WordPress-alustalla ja sinne päivitetään tällä hetkellä uudet blogit ja uudet podcastit. Kotisivuilta löytyvät mm. yhdistyksen tuottamat podcastit koko ry:n ajalta sekä paljon muuta yhdistyksen jäsenten tuottamaa materiaalia blogeista ja podcasteista aina Youtube-videoihin. Haasteellisuutta kotisivun ylläpitoon tulee siitä, että kotisivumme on kaksikielinen, sillä sivut löytyvät niin suomeksi kuin englanniksi.

Tilastoinnista voisi kirjoittaa myös pari sanaa. Sosiaalisen median kanavien tilastointi on tärkeää, koska olemme yhdistyksenä erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja mielestämme on tärkeää tietää, mikä teitä seuraajia kiinnostaa meidän somekanavilla. Esim podcasteja on 60 jakson aikana kuunneltu melkein 50 tuhatta kertaa. Ja ylläri ylläri Tom Nybondaksen haastattelut ovat kohtuullisen selkeitä ykkösiä tässä tilastossa. Twitterin puolelta kaikkien aikojen suosituin twiitti on Matti Hagmanin poismenosta kertova twiitti, yli 18,9k mainintaa Twitterissä. Muutenkin tilastoja tehdessä on kiva huomata välillä, miten suosittuja meidän yhdistyksen tuotokset ovat ja ettei tämä toiminta ole pelkkää tyhjään kenttään huutamista.

Jäsenrekisterimme toimii Yhdistysavaimen kautta ja jäsenkorttina toimii sama kännykkäsovellus, millä IFKn kausikortit toimivat. Tämä Cardplussan Lompakko-mobiilikortti on säästänyt paljon ylläpidon aikaa ja vaivaa. Toki virhetilanteilta ei olla vältytty, kun teknologian kanssa ollaan tekemisissä, mutta onhan myös fyysisten korttien kanssa omat ongelmansa. Käsi ylös jos sinulla on lompakossa kaikki mahdolliset kortit mitä joskus satut tarvitsemaan. Tämä Cardplussan mobiilijäsenkortti säästää tilaa lompakosta ja mitä todennäköisemmin on herkemmin mukana matkassa.

Kuukauden pelaaja- äänestystä pyöritän myös jokaisen kuun alussa. Tämän Google- äänestyslomakkeen pyörittäminen on kohtuullisen helppoa. Toki kuukauden pelaaja- äänestys pitää vielä äänestyksen loputtua tilastoida, mutta onneksi tähänkin löytyy valmiit työkalut.

Kaiken kaikkiaan vaikka tämä minun hommani ei kovin hohdokasta olekaan ja ei tässä hommassa pääse pelaajia tapaamaan (kuten esim podcastin tekijät), niin on tämä mielestäni tärkeä tehtävä yhdistyksessämme. Yhdistyksessä alusta asti mukana olleena on ollut hienoa nähdä, miten toiminta on muuttunut amatöörien puuhastelusta yhä ammattimaisemmaksi.

-Juha Hokkanen