Tour de pönde

      Ei kommentteja artikkeliin Tour de pönde

Olin pitkään käynyt katsomassa IFK:n pelejä vain Nordiksella, sielläkin harvakseltaan. Sen lisäksi olin käynyt kyllä mm. Espoossa katsomassa matsia, mutta en oikeastaan muualla.

Tässä muutaman vuoden aikana on tullut käytyä läpi kaikki muut hallit/paikkakunnat, paitsi Mikkeli, Kuopio, Oulu ja Vaasa ja täytyy sanoa, että kyllä meiltä löytyy ihan mukavia halleja ympäri Suomen. Seuraavassa omat mielipiteet/kokemukset.

Hämeenlinna

Rinkelinmäeksikin kutsuttu Ritari-areena ja sen yhteydessä oleva Metritiski-areena ovat mielestäni hyvin toimiva kokonaisuus, hallit ns. saman katon alla. Molemmissa on tullut vietettyä todella paljon aikaa, parhaimmat omat muistot löytyvät Metritiski-areenan puolelta keväältä 2011, kun siskoni voitti HPK:n paidassa naisten jääkiekon suomenmestaruuden. Myös Ritari-areenan puolelta löytyy hienoja muistoja. Naisten jääkiekon MM-kisat 2009, silloin tuli koko rakennuskompleksi tutuksi kun työskentelin kisoissa vapaaehtoisena. Myös useammassa HPK-IFK-matsissa on tullut oltua, kuten myöskin yhdessä Liigapelissä, jossa vastustajana ei ollut IFK. Myös joitain naisten SM-sarjapelejä on pelattu Ritari-areenan puolella.

Kaikin puolin mukava ja toimiva halli, palvelupisteitä on hallin kokoon nähden mielestäni sopivasti, kuten myös wc-tiloja. Hinnat ei näin Nordiksen hintoihin tottuneena ole pahoja ollenkaan. Vierasfanikatsomo on mukavalla paikalla, sieltä saa hyvin näkymän koko jäälle. Kaiken kaikkiaan siis löytyy oikeastaan vain positiivista sanottavaa.

Tampere

Hakametsän jäähalli. Mitä siitä voisi sanoa? Iso ja tilava halli, käytävät mielestäni eivät leveimmät mahdolliset, mutta peliähän sinne yleensä mennään katsomaan. Ei mikään lempparini, mutta siihen voin rehellisesti sanoa vaikuttavan sen suuren faktan, että toinen siellä pelaavista joukkueista on itselleni Jokerien veroinen vihollinen 😀 Myöskin aika kaukana esim. rautatieasemasta, joten ihan helposti ei omatoimireissulle tule peliin lähdettyä. Tutustumalla Tampereen alueen julkiseen liikenteeseen toki saattaisi sekin ”ongelma” ratketa tai ainakin helpottua. Yksi ISO miinus tulee siitä, että aina kun hallissa olen vieraillut, on siellä ollut jaossa  läpsyttimiä. En ymmärrä niiden käyttöä, ne aiheuttavat ainoastaan muovisen ja keinotekoisen kuuloisen metelin. Onneksi itsellä on kaksi toimivaa ja myös taputtamisen osaavaa kättä, ei tarvitse ymmärtääkään moisia härveleitä.

Jyväskylä

Tämä nykyään LähiTapiola Areena- nimellä kulkeva halli ei kuulu suosikkeihini. Suurin syy löytyy vierasfanikatsomosta. Katsomon toisella sivulla menee iso rautapalkki lattiasta kattoon ja se peittää ison osan näkyvyydestä, kun on katsomossa tietyillä paikoilla. Suuri miinus, kun miettii katselukokemusta. Ja toki sitä on maksaessaan lipusta tottunut, että näkeekin peliä. Omalla kohdalla onnistuin siellä vieraillessani löytämään katsomosta sellaisen paikan, että näin pelin hyvin, mutta moni ei ollut niin onnekas. Muuten ihan mukava halli, pelin jälkeenkin oli oma saattue ulos hallista, piti lisäksi odottaa että muut ovat poistuneet (tämä kyllä toistuu monessa muussakin paikassa kun on fanimatkalla).

Kouvola

Kävin KooKoon Lumon Areenalla viime elokuussa ensimmäistä kertaa, silloin oli ohjelmassa harjoitusottelu KooKoo-IFK. Mukavan tuntuinen halli, hauskana lisänä hallista löytyvä juoksusuora. Ruokien ja juomien hinnat ok-tasoa. Hallista huokui hyvä fiilis, tuntui kodikkaammalta ja pienemmältä kuin katsomokapasiteetin (6200) perusteella voisi olettaa. Tämä siis vain ja ainoastaan positiivinen asia. Reissusta jäi oikein hyvä mieli.

Rauma

Kivikylän Areena. Siellä on tullut koettua kaksi Pitsiturnausta. Huikeita settejä molemmat, kesäisenä päivänä halli täynnä väkeä ja monta pienoispeliä. Avaran tuntuiset käytävät, mukava henkilökunta. Katsomo ei mikään avarin mahdollinen, mutta tiiviyshän tuo tunnetta. Penkit vähän kylmät ainakin siellä missä itse istunut, mutta siinähän se istuessa lämpiää 😀 Pitkän matkan takana tämä halli, mutta on ollut kyllä käymisen arvoisia kokemuksia. Lukolla on mahtavat ja kovaääniset fanit, hienoja tifoja ja kannatuslauluja.

Lahti

Tähän halliin on tultu sisään kahdesta eri paikasta. Omatoimireissulla ollessa normaalisti pääovesta, fanimatkalla on meillä ollut oma sisäänkäynti ja turvatarkastukset. Seisomakatsomo on ihan mukava, kunhan pääsee katsomonosan alimmalle riville, jossa on kaide. Muuten aika ahtaalta tuntuvat rivit. Fiilis on ollut omalla porukalla aina hyvä, pisteet siitä meille. Kyllä myös Lahtelaisten fanit osaavat meteliä pitää, tosin ISONA miinuksena myös täällä nähty ja valitettavasti kuullut läpsyttimet. Hieman ahtaat käytävät, mutta avaran tuntuinen katsomo.

Lappeenranta

Tämä on itselle uusin tuttavuus, kävin ensimmäisen kerran Kisapuistossa vain muutamia päiviä sitten, kun 5.1. SaiPa pelasi IFK:ta vastaan. Olipas muuten jännä peli! Hieman kapeahkot käytävät, mutta muuten ihan mahtava halli. Vaikka hieman pieni onkin, niin varmasti osittain sen ansiosta tuli hyvä fiilis. Tunsi myös olevansa todella lähellä pelaajia ja jäätä. Itsellä oli jopa niin hyvä paikka yhden katsomonosan ylimmällä rivillä, että sain otettua järjestelmäkameralla hyviä pelitilannekuvia, eikä tarvinnut siirtyä kuvaamista varten mihinkään. Myös SaiPalla on erikoisen äänekkäät ja kannustavat fanit, iso plussa siitä heille! Kaiken lisäksi fiilistä loi hyvä musiikki, dj siis todellakin osasi asiansa. Tästä tulikin mieleen, että voisi tuoda joskus piristystä kokeilla Nordiksellakin esim. 90-luvun teemailtaa ja katsoa, miten jengi reagoi siihen. Pelistä ja visiitistä jäi todella mukava fiilis, vaikka pitkän kaavan mukaan pelattiinkin ja lopulta voittolaukauskisassa hävittiin.

Turku

Gatorade Center. Liigahalleista suurin, mutta en niinkään sanoisi että mahtavin. Tosin katsojiakaan ei ole silloin ollut kovin paljoa kun minä siellä kävin, mutta joka tapauksessa tilaa oli vaikka muille jakaa. Tämä ei siis mitenkään huono asia esimerkiksi käytäviä ajatellen, mutta toki katsojia olisi saanut olla enemmän. Jumbotronin grafiikka hieman ihmetytti, kun muistutti enemmän 90-lukua kuin nykyaikaa, mutta eihän sillä nyt pelin kannalta mitään merkitystä ollut. Hieno halli, ei siinä mitään. TPS:llä on ehkä yksi Liigan ärsyttävimmistä maalilauluista, mutta kuka sitä nyt muiden maalirallatuksista pitäisi, kuin omastaan.

Pori

Porin Isomäki Areenassa on Liigan kirkkaimmat valot, ainakin omasta mielestä. Se aluksi hieman häiritsi katselukokemusta, mutta ajan kanssa siihenkin tottui. Vastikään remontoitu halli, ja vaikka en ole remontoimattomassa hallissa käynytkään, niin ihan mukavan oloinen ja tilava kokonaisuus. Porin legendaarinen seisomafanikatsomo osaa pitää meteliä ja kaiken lisäksi erona moneen muuhun, heillä fanikatsomo on sijoitettu mielenkiintoisesti toiselle pitkälle sivulle. Tuo varmasti oman positiivisen lisänsä peleihin ja fiilikseen. Mukava halli kaiken kaikkiaan, jossei kirkkaita valoja lasketa.

Kuitenkin se ikuinen ykkönen on aina oma kotihalli. Siellä osaa jo kulkea kuin kotonaan. Tai no, toinen kotihan se oikeasti onkin. Meidän oma Nordis.

Nita Tallus