Red Wings HIFK Naisten kausi

Moi. Tässä Jenny Karimäki, puolustaja Red Wings HIFK Naisten joukkueesta. Sain kunnian päästä kertomaan meidän joukkueen 2016-2017 kaudesta.

Meidän kausi oli täynnä yllätyksiä, onnistumisia ja pettymyksiä, niin kuin oli odotettavissakin.

Se alkoi jo toukokuussa, kun jäähallit jätettiin taakse ja palattiin kesäharjoittelun pariin. Jo silloin me saimme tietää, että lähdemme kisaamaan paikasta Mestiksessä, joka tuntui hieman yllättävältä. Olimme juuri pelanneet Suomi Sarjassa ensimmäisen kautemme “naisten” joukkueena, vaikka joukkueessamme oli vain yksi töissä käyvä aikuinen nainen.

Päätimme kuitenkin ottaa haasteen vastaan ja aloittaa kausi oikein eli treenaamalla kovaa unohtamatta kuitenkin pitää hauskaa. Kolme kertaa viikossa kokoonnuimme joukkueen kanssa käyttäen hyväksi Helsingistä löytyviä paikkoja, jossa päästiin harjoittelemaan monipuolisesti. Jokainen harjoittelukerta oli omistettu tietyille asioille oli se sitten esimerkiksi kiekonkäsittelyä tai kestävyyttä mitä treenattiin. Pääsimme jopa kokeilemaan jenkkifutiksen saloja GS Demonsien pelaajien ohjauksella. Juhannuksesta eteenpäin alkoi omatoimijakso, jossa jokaisella pelaajalla oli oma vastuu harjoittelustaan. Ei valmentajat meitä unohtaneet, vaan lähettivät meille harjoittelupohjat jokaiselle päivälle eli mihin kannatti keskittyä tiettynä päivänä.

Elokuussa pääsimme takaisin jäälle ja mukaamme tuli silloin muutama nainen lisää, joka on aina positiivista. Nämä lisäykset kokoonpanoon toivat monipuolisuutta ja kauden mittaan meille tuli viisi näin nuorten kutsumia “vanhuksia” mukaan meidän joukkueeseen. Jokaisella pelaajalla oli oma paikkansa joukkueessa. Myös valmennukseemme tuli lisäys, kun Marko Klemola liittyi punaiseen perheeseemme auttamaan päävalmentajaamme Tuomas Aholaa ja otti vastuun puolustajista.

Harjoitusotteluissa pääsimme ensimmäisen kerran kokeilemaan miten pelaaminen onnistuu pitkän kesän jälkeen suuremmalla joukkueella. Jokainen pelaaja pääsi ottamaan tuntumaa siitä mitä edessä odotti.

Mestiskarsintaan lähdettiin uudet yhtenäiset varusteet ja paidat päällä, kuin myös yhtenäisenä joukkueena. Myös pelaajien olkapäillä loisti meidän uuden yhteistyöseuran logo, Helsingin IFK:n. Oli suuri kunnia saada Helsingin liigajoukkue nais- ja tyttökiekkoon mukaan. Tasaisen ja monipuolisen karsintasarjan jälkeen löysimme joukkueemme matkalla Mestikseen lohkovoittajina otteluin 11-0-1, minkä asetimme tavoitteeksi ennen kauden alkua. Kaikki olivat innoissaan nähdä kovan työn tuottaneen tulosta, mutta tiesimme, että matka oli vielä kesken.

Mestiksessä kohdattiin vanhoja kasvoja aikaisemmilta vuosilta, tehtiin uusia tuttavuuksia sekä suurelta määrältä matkustamista ei vältytty. Varsinkin, kun lähin vastustaja oli noin 45 minuutin automatkan päässä. Jopa Lapissa asti tuli käytyä etsien uusia kokemuksia ja pitkien bussimatkojen aikana pelaajat pääsivät tutustumaan joukkuekavereihinsa entistä paremmin, tuoden joukkuetta yhtenäiseksi ryhmäksi. Karvailta tappiolta ei myöskään vältytty, mutta jokaisesta tappiosta joukkue kasvoi henkisesti, koska jokainen tiesi, että pystymme parempaan. Meidän “vanhukset” nousivat tärkeään rooliin Mestiksen aikana, he jakoivat kokemuksiaan nuorempien kanssa ja jaksoivat tsempata eteenpäin, josta nuoremmat ottivat sitten mallia. Tammikuussa joukkueestamme maalivahti Sanni Ahola ja valmentaja Saara Niemi olivat edustamassa Suomea tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, Zlinissä Tshekeissä. Loppujen lopuksi selvitimme tiemme SM-karsintaan mukaan Mestiksen runkosarjan voittajina.

SM-karsinnassa huomasimme sen, että olemme vielä nuori joukkue. Mittarit fyysisyydessä ja vauhdissa nousivat hurjasti. Pelit eivät menneet aivan niin kuin oltiin Mestiksen jälkeen luultu, mutta pystyimme kuitenkin toteuttamaan muutaman asian karsintasarjan aikana. Joukkue päätti, että menemme yksi peli kerrallaan eikä pohdita tulevaa. Päätimme myös olla seuraamatta sarjataulukkoa, koska näimme sen turhana asiana seurata. Yksi veteraaneistamme totesi joukkuepalaverissa hyvin yhden asian: “Tämä on meille hieno mahdollisuus.” Sitä se juuri oli. Meillä oli nuoria pelaajia paljon, joille nämä kokemukset ovat äärimmäisen tärkeitä tulevaisuutta pohtiessa. Pääsimme myös haastamaan jokaista joukkuetta vastaan pelatessa itseämme kuin myös vastustajia. Oli tiukkoja pelejä ja kovia tilanteita. Saimme huikeaa tukea katsojilta, jotka eivät enää olleet vain perheenjäseniä ja sukulaisia. Toitte jokaiseen peliin tunnelmaa ja tunnetta. Siitä iso kiitos menee Kamraateille, jotka lähtivät hommaan mukaan.

Ensi kaudelle pyrimme kasvattamaan joukkuettamme niin pelaajallisesti kuin myös seurana. Lähdemme taas syksyllä testaamaan joukkuettamme Mestiskarsinnoissa ja päätavoitteemme on kuten tälläkin kaudella oli niin pääsy Mestiksen kautta SM-karsintoihin.

Naisten pelit ovat nyt ohi, mutta kausi jatkuu vielä suurimmalla osalla Red Wings HIFK pelaajista. 8.4 joukkue suuntaa kohti Hämeenlinnaa, jossa pelataan kirkkaimmista mitaleista B-tyttöjen Final Fourissa, jossa ensimmäisessä pelissä vastaan asettuu HPK. 22-23.4 Malmin Areena on täynnä toimintaa, koska silloin A-tyttöjen SM-turnaus pelataan ja mukana on 13 eri joukkuetta kaikkialta Suomesta. Mukana on myös Stadin Gimmat, joten laittakaa tuo viikonloppu kalenteriin ylös, huikeaa tyttökiekkoa tulossa pääkaupunkiin!