#neverendingstory

      Ei kommentteja artikkeliin #neverendingstory

Lähes kaikki IFK:hon liittyvät uutiset viimeisen puolen vuoden ajalta ovat vääjäämättä liittyneet huonoon tai ailahtelevaan menestykseen. Pelaajia on morkattu, valmennuksen osaaminen kyseenalaistettu ja erinäisiä muita negatiivisia kommentteja on tullut joka suunnasta. En kuitenkaan aio keksiä ratkaisukeinoa joukkueen konttaamiseen, vaan muistuttaa faneja eräästä oleellisesta asiasta. Tämän tarkoitus ei ole viedä fanien oikeutta kritisointiin, vaan pelkästään herätellä. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta miksi olla negatiivinen, kun positiivisella mielellä kaikki on paljon helpompaa.

Oma fanittamiseni ulottuu IFK:n lisäksi moniin muihin urheilijoihin asti. Vuosien aikana on tullut huomattua, kuinka tärkeitä fanit oikeastaan ovat. Konkreettisen kiitoksen lisäksi on hienoa, että omalla täydellä tuella mukana tekemässä uraa ja ainutlaatuista tarinaa. Se, mikä faneille on pientä tai jopa itsestäänselvää, on esikuville – tai IFK:n tapauksessa pelaajille iso asia, ovathan fanit kuuluneet urheiluun kautta aikojen. Pienillä asioilla on todella suuri merkitys. Joskus fanit voivat olla ainoita, jotka uskovat parempaan huomiseen.

Ketkä juhlivat menestystä? – Fanit. Ketkä ovat mukana huonoina aikoina? – Fanit. Ketkä kannustavat omia suosikkejaan muiden kommenteista huolimatta? – Fanit.

Otetaampa pieni ajatusleikki. Kumman vaihtoehdon itse valitsisit: eläisit elämää, jossa tiedät, että virheistä huolimatta sinulla riittäisi tukijoita vai elämää, jossa joutuisit koko ajan pelkäävän negatiivisia kommentteja epäonnistumisistasi? Itse valitsisin ehdottomasti ensimmäisen vaihtoehdon. Esimerkki ei ole IFK:n tilanteeseen täysin optimaalinen, mutta sopiva herättämään ajatuksia.

Ihmiset ovat inhimillisiä, eivätkä kaudet ole  veljiä keskenään.

Protestoiminen jättämällä menemättä peliin voi olla sinulle pieni menetys, sillä kaudessa on useita pelejä ja elämäsi aikana kausia tulee olemaan useita. Pelaajille sillä on kuitenkin suuri merkitys. Miltä tuntuisi nähdä kentältä tyhjänä oleva katsomo? Jos voimme omalla tekemisellämme vaikuttaa joukkueen ja myös yksittäisten pelaajien peliin, niin miksi emme myös tekisi niin?

Keskittäkää fokus oleelliseen, seisokaa omienne puolella. Kuten aiemmin on todettu; vaikeat ajat eivät kestä, vahvat ihmiset kestävät. Antakaa täysi tukenne, olkaa osa tätäkin kautta. Ei ole oikeaa aikaa hylätä sitä, mikä kuitenkin tuo niin paljon onnellisuutta. Kukaan ei voi katsoa huomiseen, se voi olla kuinka hieno tahansa. Eikö olisi harmi, jos et olisi mukana siinä?

Tiia