Punainen myy

      Ei kommentteja artikkeliin Punainen myy

Urheilussa myynti ja menestys kulkevat käsi kädessä. Hyvä menestys tuo ihmiset katsomoon ja rahaa kirstuun. Hyvän myynnin tuomat varat taas auttavat rakentamaan menestyvän joukkueen. Tällä tavalla urheiluseura on kuin mikä tahansa yritys, mutta kun alan kilpailu on suljettu, vahvat syövät heikot ja myynnin on oltava entistä henkilökohtaisempaa ja lähellä asiakasta.

punainen1.jpg

Kaukana ovat ajat kun Moberg ja kumppanit pyörittivät koko showta kabineteistaan. Silloin päätökset tehtiin suljetusti ja hyvävelikerho eli voimakkaana. Yhteistyökumppanuus hoidettiin pitkälti suhteilla, ei yhteistyöllä. Nykyään on vaikea välttää näkemästä HIFK:n myyntiedustusta kotimatseissa, seuran ylintä johtoa unohtamatta. Väitän myös että, suuri osa aktiivisista faneista tietää nimeltä ainakin muutaman HIFK:n myyntipäällikön Mika Kortelaisesta lähtien. Edustavasti ottelutapahtumissa ja käytävillä fanien seassa kulkevat myyntimiehet tuovat hyvää henkeä toimintaan ja tunnetta siitä, että tässä ollaan yhdessä. Myös kauden alussa HIFK-johto oli hallilla kättelemässä ja toivottamassa fanit tervetulleeksi uuteen kauteen.

HIFK:lla on useita yhteistyöprojekteja kuten HIFK partners ja Club 1897, jotka tuovat fanit ja myynnin lähelle toisiaan. Varsinkin tänä vuonna lanseerattu Club 1897 on mielestäni erinomainen projekti jossa pienille yrityksille annetaan jotain ainutlaatuista ja samalla myyntimiehet saavat esitellä tuotteen juuri oikealla kohderyhmälle. Club 1897 on projekti, jossa pienellä summalla yritykset pääsevät sponssaamaan seuraa ja vastineeksi saavat maininnan eleestään, kutsun jäsentilaisuuteen ja muutamat matsiliput. Jäsentilaisudessa ruokailtiin, tavattiin muutamia pelaajia ja käytiin kaikkein pyhimmässä, eli HIFK:n pukukopissa. Tämän jälkeen myyntipäälliköt saivat esitellä aitiot ja VIP-tilat yrityksen edustajille. Mainiota! Jos suoraan sanotaan niin ilman tätä en olisi varmaan koskaan petoklubilla tai aitioissa käynyt, koska pääsy niihin normaalilta kausikorttilaiselta on estetty. Tämä on se tapa, jolla myytävä tuote pitääkin esitellä.

punainen2.jpg

Myynti on muutenkin tullut lähemmäksi asiakasta. Kotisivuille mentäessä myynti on välittömästi tavoitettavissa chat-palvelusta. Jos etsii tietoa kausikortista tai aitiosta, sitä ei siis tarvitse itse kaivaa erilaisten valikoiden takaa. Kausikorttilaisia muistetaan joululahjoilla, kirjeillä ja sähköpostilla, joka sisältää muutakin mielenkiintoista tietoa pelkän myyntijargonin ohella. Hyvänä yksityiskohtana nyt playoffeja varten laajenevan fanikatsomon alta jouduttiin siirtämään kausikorttilaisia sivummalle. Homma hoidettiin tyylikkäästi ja nöyrästi soittamalla suoraan kausikorttilaisille ja ehdotettiin mahdollisimman vastaavat paikat, ehkä hieman paremmastakin kulmasta. Heitä myös muistettiin kiittää ilmoituksessa fanikatsomon laajenemisesta.

Vaikka monille aktiivinen myynti aiheuttaa puistatuksia, pitää muistaa että tämä rakas seuramme pitää rahoittaa menestykseen ja mielestäni jokainen – lantti poislukien ruplat – joka kassaan kilahtaa on tervetullut. Nähdessäni kuinka vahvoissa ja ammattimaisissa käsissä seuramme myyntipuoli on luo se uskoa koko seuran toiminnalle ja tulevaisuudelle.