Minä, Kamraatti

      Ei kommentteja artikkeliin Minä, Kamraatti

Heissan, täällä ruudun toisella puolella kirjoittaa Tiia, viittä vailla 18-vuotias lukiolainen Oulusta. Tässä vaiheessa puolet hieraisee silmiään Oulun kohdalla, jep oululainen IFK-fani, ei ehkä yleisin tapaus, mutta en myöskään ainoa. IFK’n mukaan mut veti Mikael Granlund noin seitsemän vuotta sitten. Kärpille en oo ikinä lämmennyt asuinpaikasta ja suvun “painostuksesta” huolimatta ja Mikaelin siirtyminen IFK’hon oli luonnollinen tapa tutustua uuteen jengiin ja sille tielle on jääty, enkä hetkeäkään oo katunut. Siitä asti, kun opin tuntemaan suomalaisen jääkiekon, on mua IFK’ssa miellyttänyt historia ja pelityyli. Onhan IFK myös menestynyt joukkue ja onhan siellä pelannut Suomi-kiekon legendoja, mutta ei sen perusteella voi jengiään valita, jonkun täytyy kolahtaa ja mulla kolahti punaisen perheen kohdalla.

Se aika, mikä mulla ei mene jääkiekkohommiin, kuluu koulujuttuihin ja harrastuksiin. Näinä aikoina mua voi bongata hiihtoladulta, pururadalta tai metsästä, harrastuksiini kuuluu siis mm. suunnistus ja hiihtosuunnistus. Reilun vuoden kuluttua mun ois tarkoitus valmistua ylioppilaaksi, joten elämä vaatii tasapainottelua koulun, urheilun ja lätkän välillä, toisinaan kaksi jälkimmäistä vie voiton mukavuusalueella. Oman blogin kirjoittamisen lopetin vuodenvaihteessa, ennen sitä se ehti olla pystyssä noin neljä vuotta. Kokemusta kirjoittamisesta on siis kerennyt kertyä. Kun huomasin Kamraattien sivuilla mahdollisuuden päästä kirjoittamaan itselle tärkeästä asiasta, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, lähdenkö mukaan. Kuulen todella useasti erinäisiä kommentteja siitä, kuinka mä en oo valinnut oman kaupungin joukkuetta, mutta mun käsityksen mukaan kaikkien ei tarvitse mennä massan mukana. Mulle on ihan okei, etten omista kausikorttia, että näen mun suosikkipelaajia pari kertaa kaudessa ja että mä oon käynyt Nordiksella tasan kerran. Sanotaan, että hyvä kumoaa huonon ja niin on tässäkin. Oon saanut tältä perheeltä niin paljon enemmän, kun miltään muulta jengiltä. Cannot wait mun ekaa blogitekstiä, tästä se lähtee!