Kamraattina Torontossa pv 5

Sain tilaisuuden lähteä viikoksi Torontoon marras-joulukuun vaihteessa. Matkalle lähtenyt porukka oli etukäteen täysin vierasta, mutta yksi isännistä oli sentään tuttu: Esa Tiki Tikkanen! Tikkasta olin pari kertaa tavannut aiemmin Nordiksella ja tiesin mukavaksi supliikkimieheksi.

Päivä 5

Sunnuntain matsin yhteydessä saatiin kuulla mahdollisuudesta päästä seuraavana aamuna kattomaan Leafsin aamujäitä. Ikinä en oo aamujäillä ollut, ees IFK:n ja totta kai kiinnostuttiin mahdollisuudesta. Leksa hoiti homman. Oli aika siistii mennä sinne oville mistä median edustajilta vaikuttavia tyyppejä meni sisään ja sit vaan yhden meistä nimellä koko ryhmä ohjattiin sisään. Käveltiin pitkin tyhjää ACC.tä ja sit mestoille. Treeneistä jäi mieleen eniten se miten kaikilla oli eriväriset paidat pelipaikan mukaan. Sentterit omanaan ja pakit omanaan ja laiturit loput. Sentterit treenas erikseen aloituksia mitä en tiedä kuinka paljon Suomessa tehdään? Sitä oli makee kattella. Treenien jälkeen tajuttiin, et halliin oli tulossa vielä Oilerskin treenaamaan. Saatiin jäädä ja katottiin niitäkin treenejä jonkun aikaa. Korpikoski ja meidän Iiro Pakarinen erityisesti tarkkailussa.

Nähtiin kuvaa Connor McDavidin hallissa antamasta haastattelusta toimittajien monitoreiden kautta. Myöhemmin nähtiin haastattelu äänien kera telkkaristakin. Toistui nimittäin aika monta kertaa. Hyvä hype nuoren kaverin ympärillä. Valitettavasti McDavid ei vielä päässyt pelaamaan, mutta oli jo lähdössä joukkueen mukana takas Edmontoniin. Oli ollut kuntoutumassa kotonaan Toronton alueella.

image1.jpeg

Aamujäitten jälkeen oli hetki käydä tutustumassa Toronton nähtävyyksiin. Me haluttiin ehdottomasti lähteä kohti Maple Leafs Gardenia. Edellisellä Toronton reissulla ei tajuttu, että sinne pääsee sisälle. Löydettiin kyllä Stockan Herkkua vastaava mahtava ruokakauppa rakennuksesta. Tiki vakuutti meille, että kyllä siellä on toiminnassa oleva hallikin. Reitti selvä ja kävelylenkille.

image2.jpeg

Rakennus jo itsessään huokuu historiaa ihan älyttömästi. On jotenkin ihan hullua, että ihan keskustassa on ollut näin makee halli. Sekin on ihan hullua, että tuolla on pelattu 1999 vuoteen asti. Tikillä oli paljon mukavia muistoja tuolta, tunnelmia ja fiiliksiä. Halli on nyt aika pieni ja moderni sisältä. Mutta seinillä on paljon valokuvia ja muuta historiaa. Kannattaa mennä, jos kaupunkiin päädytte.
Seuraavaksi ohjelmassa oli Leafs vastaan Edmonton Oilers. Mulla oli mukana kotoa asti kannettu Oilersin pelipaita numerolla 37. Selässä tietenkin nimi Petrell. Vähän jännitti, miten Tikkanen siihen reagoi, mutta ei sanonut onneks mitään. Matsissa seurattiin Komarovin lisäksi siis Korpikoskea ja erityisesti Iiro Pakarista. Leksa teki kaks maalia ja Toronto voitti. Kaikki suomalaiset pelas hyvän pelin. Jäi hyvä mieli. Kaikissa muissa matseissa mitä oltiin nähty, oli kotijoukkue hävinny. Matsissa törmättiin yllättäviin ihmisiin. IFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen tuli moikkaamaan! Häkellyin aika lailla tilanteessa vaikka olikin tosi mukavaa. Rupateltiin megamatkasta ja toki kyselin myös, että mitä tekee Torontossa. Jukka vaan myhäili eikä paljastanut mitään. Toivottavasti scouttireissulla hakemassa meille vahvistuksia. Samalla myös Darren Boyko (TJEU) tuli tervehtimään porukkaa. Mun reissun ehdoton kohokohta!

image3.jpg
Kyseessä oli samalla meidän vika ilta Torontossa. Illan kruunas vielä se, että Valtonen ja Boyko lähti meidän kanssa vielä matsista baariin! Yritin kalastella Boykolta jotain mehukkaita juttuja IFK-vuosiltaan, mutta herrasmiehenä pysyi niistä vaiti.

5 päivää, 2 NHL-matsia, 1 NBA-matsi, 1 AHL-matsi, HHOF, Niagara ja lisäksi vielä penkkiurheilua sporttibaareissa ja hotellilla.
Aivan huikee reissu oli. Odotukset oli kovat, mut nekin ylitty reilusti. Mikäli haluat nähdä lisää kuvia niin tsekkaa linkistä tai hae suoraan #JHTorontossa tagilla. Matskua tagilla myös twitterin puolella.