Kamraattina Torontossa pv 3

Sain tilaisuuden lähteä viikoksi Torontoon marras-joulukuun vaihteessa. Matkalle lähtenyt porukka oli etukäteen täysin vierasta, mutta yksi isännistä oli sentään tuttu: Esa Tiki Tikkanen! Tikkasta olin pari kertaa tavannut aiemmin Nordiksella ja tiesin mukavaksi supliikkimieheksi.

Päivä 3 – Megamatkapäivä!

Torontossahan on kello 7 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Aamupalan aikoihin alkoi jo kännykkä laulamaan raporttia Megamatkasta, jossa todellakin olisin halunnut olla mukana. Onneks kaverit oli samaa mieltä. Mun piti päästä messiin. Niinpä he askartelivat pahvisen Heidin mukaan ja raporttia tuli yhteisistä hetkistämme. Kiitos vielä Sanna ja Anu ja kaikki megamatkalla olleet. Elin mukana kaikkien someraporttienne avulla!

image13.jpeg

Torontossa mieheni kanssa keksimme lähteä kahdestaan AHL-matsiin, jonne mentiin scouttaamaan erityisesti Kasperi Kapasta ja William Nylanderia. Tää oli meille reissun eka matsi ja oli kiva päästä kiertelemään rauhassa hallin käytäviä ja tutkia missä on mitäkin. Marlies pelasi poikkeuksellisesti tuon pelinsä siis Leafsin hallissa Air Canada Centerissä. Normaalisti Marlies pelaa kotipelinsä Ricoh Coliseumilla. Yläkatsomot oli suljettuna ja alakatsomoissa oli hyvin jengiä paikan päällä. Vastassa oli sentään paikallisvastustaja, sillä St. John’s IceCaps jengi on Montrealin AHL-seura. Itselleni pelitapahtumasta jäi parhaiten mieleen mainio noin 12-vuotias kaveri, joka esiteltiin screenillä paikallisesta junnuseurasta ja joka oli kuuluttamassa joukkueiden avauskokoonpanot. Ameriikan tyylillä venyttäen! Aivan mahtava! Ja olipas upea tapa ottaa junnu mukaan.

image22.jpeg

Pakko laittaa tähän heti perään kuva Leafsin hallin screenistä vai pitäisikö sanoa screeneistä. Normaalin näytönlisäksi tuolla alapuolella on kallistetut näytöt, jotta alakatsomoissa ja miksei kentälläkin olijat näkevät paremmin. Tää on palvelua!

image3.jpeg

Matsin jälkeen meil oli muun porukan kanssa treffit ja vuorossa eka NHL-matsi. Jengi narisee Suomessa lippujen hinnoista, mut AHL-matsiin alakatsomoon pääsi 41 dollarilla (26,65€), samat katsomot NHL:ssä maksokin sit jo 277 dollaria!! Toi 277 Kanadan dollaria on noin 180 euroa.
Matsina oli Leafs vastaan Washington Capitals. LeksaWatch käyntiin. Ja Leksahan onnistu maalinteossakin! Muutenhan matsi meni Toronton osalta huonosti ja turpaan tuli. Oli taas hienoa nähdä miten halli muuttui AHL-pelistä NHL-peliin. Tai halli ei niinkään, mutta palvelut. Pari wau efektiä taas koettiin. Eka oli se, että hallissa tietenkin myydään katsomoon jäätelöä, popcornia ja juomia. Kaverit kantaa niitä mukanaan ja voit siis ostaa siitä suoraan haluamasi. Tää on tuttu juttu jo pitkältä ajalta. Uutta oli se, että mestoille voi tilata aika paljon kaikkea muutakin.
Kuvissa on penkeille jaettu esite, missä oli tilattavat tuotteet ja niiden hinnat. Hinnat oli hieman kovemmat jos tilasit mestalle suoraan mut hei, ei tarvii jonottaa. Tarjolla siis ruokia ja juomia, myös drinksuja! Erätauon voi sit käyttää vessareissuun tai vaikka käydä shoppailemassa fanituotteita. Tai vaan hengailla mestoilla ja keskittyä erätaukoviihteeseen. Toka oli se, että hallissa myytiin useita eri paikallisia pienpanimotuotteita! Ja onhan hallissa omat tankitkin, mutta ei ole niin ihmeellistä, ne on kuitenkin ison bulkkipanimon.

image4.jpeg

image5.jpeg

Matsi loppu joskus kympin jälkeen illalla ja siitä oltiin vielä menossa dinnerille The Keg nimiseen mestaan. Tiki oli ehdottomasti halunnut viedä porukan tuonne, törkeen hyvät pihvit. Illalliselle oli tulossa myös spessuvieraita: Komarovin pariskunta! Ravintolan kotisivuille tästä.

image6.jpg

Päivä 4 tästä

5 päivää, 2 NHL-matsia, 1 NBA-matsi, 1 AHL-matsi, HHOF, Niagara ja lisäksi vielä penkkiurheilua sporttibaareissa ja hotellilla.
Aivan huikee reissu oli. Odotukset oli kovat, mut nekin ylitty reilusti. Mikäli haluat nähdä lisää kuvia niin tsekkaa linkistä tai hae suoraan #JHTorontossa tagilla. Matskua tagilla myös twitterin puolella.