Oikeinkannattaminen

      Ei kommentteja artikkeliin Oikeinkannattaminen

Määrittelen termin jotenkin näin: Oikeinkannattaminen eli kannatus(toiminta) jonkun henkilön tai joukon tekemien sääntöjen, mielipiteiden ja ominaisuuksien mukaan.

Aihe on vähän kulunut ja silti aina yhtä herkkä. Haluan kuitenkin laittaa kukkahattuni päähäni ja kertoa miten asiat oikein on!

kukkahattu.jpg

Aloitetaan siitä mikä on mielestäni oikeinkannattamista IFK:n lätkämatseissa. Oikeinkannatussäännöt alla:

1. Parasta paikan päällä, tule siis hallille äläkä katso telkkarista ja toki punaista päälle, pelipaita mieluiten. Lähtökohtaisesti olen tietenkin sitä mieltä, että tärkeintä on että hallille saadaan ihmisiä tulemaan.

2. Sitten minusta katsomossa saa istua halutessaan paitsi kun maali tulee tai joku legendan muistaminen, tifo tai muu häppening.

3. Eikä kaikkien ole pakko kannustaa huudoin ja lauluin, mutta sitten ei ole varaa valittaa tunnelmapuutteestakaan, jos ei osallistu itse.

4. Meillä on arvot, joita tulee noudattaa. Näihin arvioihin kuuluu muun muassa kovaa pelaaminen Saako myllyistä tykätä? ja vastustajan kunnioittaminen En siis ole pilkkalaulujen kannattaja.

5. Ja kukkahattupäässäni ihmettelen, miksi tehdään asioita, joita ei voi tehdä omalla nimellään avoimesti. Anonymous ja kasvojen peittäminen, nimimerkin takaa huutelut

6. Kaikenlainen väkivalta on ehdottoman kiellettyä katsomossa. Jäällä se on sääntöjen puitteissa sallittua kovaa pelaamista.
Tässä kohtaa moni teistä lukijoista on varmaan jo aivan kuumana. Mitä tuokin mistään tietää ja mikä oikeus tuolla on sanoa miten minä kannatan tai en kannata!

JA MÄ OLEN AIVAN SAMAA MIELTÄ SUN KANSSASI. Kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta sanoa mikä on kenellekin oikea tai paras tapa. Toki yhteisiä pelisääntöjä voidaan tehdä ja silloin niitä tulee noudattaa. Miksi me sitten olemme niin kovia arvostelemaan, kun joku tekee meille rakasta asiaa eri tavalla kuin itse – väärin?

Lehdissä on ollut useita artikkeleita aiheesta oikeinkannattaminen ja tähän on luotu oikein oma termistökin. Voit tsekata yhden version vaikka tästä linkistä ja alle olen luokitellut itse kannattajia

kausikorttilainen joko pukumies firmakausarilla tai tuulipukukansaa 

kertakävijä ketään ei kiinnosta kuka hän on eikä tunnu kännykkää näpräävää kertakävijääkään laji kiinnostavan. Ilmaislipulla?

perhe Keskitytään ensisijaisesti pitämään nappulat hiljaa ja syötetään niille hodarit ja popcornit joita muulloin ei annetakaan

tosifani Äänekäs kannattaja fanikatsomossa. Aina pukeutunut seuran väreihin. Ostaa kausarin vain edulliseen fanikatsomoon

ultras Fanikatsomossa mutta ei tosifanina. Väkivaltaisia, epäkunnioittavia, naamat peitossa pitäviä. Ei seuran väreissäkään usein

glory hunter Tulin koska tämä joukkue menestyy tai julkkiksetkin käy matseissa

Nyt lienee aika paljastaa syntini. Mä syyllistyn tähän muiden väärinkannattamisen tuomitsemiseen itsekin aivan liian usein. Ja se ärsyttää itseäni vielä enemmän. Hassuinta tässä on se, että toisessa lajissa olen tuulipukukannattaja ja toisessa fanikatsomon äänekäs lipunheiluttaja. Kolmannessa lajissa olenkin jo glory hunter. Teen tämän kaiken varmasti jonkun mielestä aina väärin.

Kukkahattutäti minussa haluaa antaa vain kaikkien kukkien kukkia. Älä ota tätä niin vakavasti.