Minä, Kamraatti

      Ei kommentteja artikkeliin Minä, Kamraatti

Juri1630px.jpg

Tervetuloa kaikille lukemaan Kamraattien blogia. Seuraavassa pientä esittelyä taustastani: Olen 44-vuotias ”maahanmuuttaja” Tampereelta, pääkaupunkiseudulla olen asunut lähes 20 vuotta. Parisuhteen vuoksi olen päätynyt muutama vuosi sitten böndelle Espooseen. Vaimon lisäksi perheeseen kuuluu Mafalda-kissa. Ammatiltani olen anestesiasairaanhoitaja.

Kuinka minusta sitten tuli IFK:n kannattaja? Muistan, että lapsena Tampereella kävin isän kanssa Tapparan ja Ilveksen matseissa. Muutimme jo ennen kouluikää pois Tampereelta ja matseissa käyminen jäi. Izvestija-turnausta ja muita maajoukkueen matseja tuli katsottua, jos televisiosta sattui tulemaan. Parhaiten on jäänyt mieleen 1986 MM-kisat Moskovassa (muistin olleen Izvestija-turnauksen), jossa Ruotsi meni Anders “Masken” Carlssonin maaleilla viimeisellä minuutilla mitaleille. Se oli kauheaa katsottavaa. Ala- ja yläasteen vaihteessa muutimme takaisin Tampereelle. Yläasteikäisenä kävin harvakseltaan Tapparan matseissa, mutta mitään suurempaa intohimoa ei päässyt syttymään.

Muutin Helsinkiin 90-luvun puolivälin jälkeen ja tuttavapiiriin tuli IFK:n kannattajia ja silloin tällöin tuli käytyä ensiksi katsomassa sattuneesta syystä IFK-Tappara matseja. ”Stadilaistumisen” edetessä Tapparan kannatus hiipui ja enemmän kiinnosti IFK, mutta tämän jälkeen minulla oli syystä tai toisesta 2000-luvulla jakso, jolloin en jääkiekkoa seurannut. Useampia vuosia sitten kävin taas katsomassa IFK-Tappara matsin ja sen jälkeen se oli sitten menoa. Tänä päivänä seuraan aktiivisesti IFK:n otteita kaukalossa ja kaukalon ulkopuolellakin. Jääkiekkoa seuraan intohimoisesti, mutta IFK:n muiden lajien joukkueita seuraan lähinnä urheilu-uutisista. Muiden lajien matseissa en ole käynyt.

Mitä IFK merkitsee minulle? IFK on yhtä perhettä, jonka jäsenten kanssa tulee aina juttuun. IFK on teema, joka kantaa läpi vaikeuksien ja on mukana ilon hetkissä. Vaikka elämässä olisi vaikea vaihe menossa, niin IFK:n seuraaminen pitää elämässä kiinni.

Useamman kerran olen kuullut Nordiksella seuraavan lentävän lauseen, kun puhuja ei ole tiennyt taustojani: “IFK:laiseksi ei tulla, vaan synnytään!” Rakkaat ystävät, huumorillahan tämä on otettava, mutta se on p***a-puhetta, monesta uus-stadilaisesta saattaa tulla kovempi fani kuin faniuteen kasvaneesta nähtyään valon ja saatuaan herätyksen!
Juri ”EN GÅNG IFK, ALLTID IFK”

PS. Jatkossa aion blogi-osuudessani avata enemmän muun muassa faniutta, jääkiekkokulttuurin kehittymistä sekä ensi viikolla ensimmäisessä Blogi-kirjoituksessani arvioin alkanutta kautta ja joukkuetta.

-Juri Sivonen